Фірташ хоче, щоб у регіонах залишалось більше грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ хоче, щоб у регіонах залишалось більше грошей

Казна та Політика
270
На кожну вкладену в інфраструктуру гривню регіони можуть отримувати три-чотири гривні інвестицій. Про це заявив голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ в Рівному під час зустрічі з керівництвом області, керівниками і власниками підприємств Рівненської області, повідомляє його прес-служба.
"У регіонів повинен бути стимул розвивати економіку. Для цього необхідно децентралізувати управління економікою областей, дати регіонам додаткові ресурси і передати відповідальність. Бо якщо немає грошей, то й вирішувати нічого. Область на скріпки не може назбирати, а не те що якісь серйозні питання вирішувати", - сказав Фірташ.
За словами голови Федерації роботодавців, в європейських країнах в місцевих бюджетах залишається не менше 50% податків, зібраних в регіоні. "Німеччина залишає в регіонах 70% зібраних податків. У нас сьогодні в місцевих бюджетах залишається 20-21% податкових зборів області", - підкреслив Фірташ.
За його словами, в 1990-х роках Китай запустив програму децентралізації економіки, і на регіональний розвиток та інфраструктуру спрямовується близько 75% всіх витрат держави. "Сьогодні Китай - країна з найсильнішою у світі економікою", - підкреслив Фірташ.
За його словами, додаткові кошти області могли б направляти на розвиток інфраструктури, щоб посилити промисловий потенціал і створити умови для залучення інвестицій. "Підприємці хочуть вкласти гроші, підприємці хочуть мати зрозумілий термін окупності свого бізнесу. Одна справа, коли інвестор в чистому полі будує завод і йому потрібно прокласти дорогу, водопровід, провести електрику. Ці витрати лягають на баланс бізнесмена, і не всі готові вкладати гроші в інфраструктуру. А якби регіон мав додаткові гроші і міг би створити необхідну інфраструктуру, це б дозволило залучити більше інвестицій. Тому що на вкладену областю гривню, я впевнений, регіон отримав би три-чотири гривні інвестицій", - підкреслив Фірташ. За його словами, реалізація інфраструктурних проектів дає гарантії для роботи бізнесу.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас