Азаров хоче від Shell активності на Юзівській площі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров хоче від Shell активності на Юзівській площі

Енергетика
565
Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що найближчим часом буде укладено угоду про розподіл продукції (СРП) і компанія Shell розпочне розвідувальні роботи. Про це він заявив під час зустрічі в п'ятницю з головою Shell в Україні Грехемом Тайлі.
Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, Азаров зазначив: "Компанія Shell є світовим лідером у видобутку вуглеводнів, і ми сподіваємося, що ваша перемога в конкурсі дозволить вам активно працювати в розробці Юзівського родовища. Зараз ми очікуємо від вас необхідних кроків для підписання угоди, і сподіваємося, що найближчим часом ваша компанія представить на розгляд уряду проект угоди про розподіл продукції".
Він підкреслив, що Україна продовжує роботи з диверсифікації поставок енергоносіїв і збільшення власного видобутку вуглеводнів, а тому співпраця зі світовими лідерами, такими як Shell і Chevron, є для України надзвичайно перспективною.
У цьому контексті голова уряду запросив представників Shell розглянути можливість участі в конкурсі з укладання УРП на Скіфській і Фороській газових площах шельфу Чорного моря.
У свою чергу голова Shell в Україні зазначив, що розробка Юзівського родовища дозволить подвоїти сукупний видобуток газу в Україні. "Якщо підготовка та розвідка Юзівського родовища буде успішною, це дозволить подвоїти або потроїти сукупний видобуток газу в Україні", - сказав він.
Також Тайлі пообіцяв, що компанія розгляне пропозицію щодо участі в конкурсі з укладання УРП на Скіфській і Фороській газових площах шельфу Чорного моря.
Обов'язковою умовою участі в тендері є залучення в подальшому до розробки родовища українських фахівців і техніки.
Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська та Донецька області) оцінюються в понад чотири трильйони кубометрів газу. На етапі геологічного вивчення планується залучити більше 1,6 млрд.грн. інвестицій і 30 млрд.грн. на етапі промислової розробки.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас