Азаров: ми можемо самі виробляти плитку, кераміку, сантехніку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: ми можемо самі виробляти плитку, кераміку, сантехніку

Казна та Політика
1809
Від’ємне сальдо торгового балансу України зменшено на 1 млрд 270 млн дол за чотири місяці поточного року. Про це під час зустрічі з експертами-економістами для обговорення питань імпортозаміщення заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Ми зменшили на 1 млрд 270 млн дол від’ємне сальдо нашого торгового балансу за перші чотири місяці. Але по товарах воно залишається від’ємним", - сказав прем'єр.
При цьому він підкреслив, що уряд має намір стимулювати бізнес нарощувати вітчизняне виробництво.
"Недавно ми на уряді слухали програму (імпортозаміщення - авт.). Але ми пов'язані певними торговими угодами, і ми не можемо відгороджуватися від зовнішнього світу, ринок наш відкритий. Значить вихід у нас один - не заборонними методами, а заохочувальними, стимулюючи на створення власного виробництва. Особливо в умовах, коли ми ініціюємо великі будівельні програми ("Доступне житло", дешева іпотека), ми можемо самі виробляти плитку, кераміку, сантехніку. Значить потрібно створити стимули, щоб бізнес пішов у реалізацію таких програм. Ми розраховуємо на те, що нам вдасться відновити практику масового будівництва недорогого житла", - пояснив голова уряду.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас