Поза грою. 20 речей, що найбільше дратують у Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поза грою. 20 речей, що найбільше дратують у Євро-2012

6726
20 речей, що найбільше дратують в майбутньому чемпіонаті Європи, за версією спортивного кореспондента Фокуса Сергія Болотникова
20. Відсутність інформації про ступені захисту квитків
УЄФА вирішив не розповідати про всі способи відрізнити справжній квиток. Мовляв, це секрет для охочих заробити на підробках, просто не купуйте квитки з рук. Геніально. Тепер досить сканера, принтера та шматка паперу, щоб обдурити тисячі вболівальників. Фальсифікатори до цих пір не можуть отямитися. Їм допомогли забезпечити безтурботне майбутнє своїм онукам.
19. Реклама України на європейському ТБ
Україна витратила 135 млн грн., щоб показати футбольним фанатам, як класно у нас можна потанцювати навколо багаття, погуляти по Лаврі і сходити в Оперний театр. Але іноземні вболівальники планують розважатися зовсім іншими способами - пити, вболівати і знову пити. Покажіть їм сучасні аеропорти, стадіони та затишні паби, щоб вони не боялися їхати в незнайому країну. Туристів запросити ще встигнете, зараз прибудуть зовсім не вони.
18. Відкриття недобудованих стадіонів
Якщо ви доїхали до "Арени Львів" і "Олімпійського", припаркувалися, на стадіоні вам нічого не впало на голову, ви не намокли під дірявим дахом, обійшли будівельні крани, скористалися туалетами, які не працюють, уникнули тисняви біля поламаних турнікетів, не постраждали від потопу і пожежі - значить, ви зірвали джекпот, можете більше не грати в лотерею. А тепер серйозно. Ви заплатили за квиток, щоб стати піддослідним кроликом для будівельників стадіону. Іноземні вболівальники напевно це оцінять.
17. Квитки для спонсорів УЄФА
Стверджувати, що футбол існує для вболівальників, більш наївно, ніж вірити в інопланетян. 196 тисяч квитків, 17% від загальної кількості, дісталося комерційним партнерам УЄФА. Тому не дивуйтеся, якщо на засобі проти тарганів або туалетному папері побачите рекламу розіграшу квитків на Євро. Ви не цікавитеся футболом? Це не важливо. Швидше купуйте десять рулонів і відправляйте sms з кодом, зазначеним на упаковці.
16. Предмети, які заборонено проносити в фан-зони і на стадіони
Заборона на вувузели - це прекрасно. Але флагштоки, прапори, парасольки у вигляді тростини, мотоциклетні шоломи, складні стільці, рюкзаки... Послухайте, якщо я захочу когось побити, мені ніщо не завадить - власних кулаків і ніг цілком достатньо. Це боротьба з вітряними млинами. Такими темпами УЄФА скоро заборонить уболівальникам підхоплюватися з місць і кричати.
15. Реклама Євро в Україні
Товстий дядько з болгаркою чекає Євро. Сексуальна викладачка пояснює, як перекласти англійською англійське слово "футбол". І справа навіть не в тому, що це більше скидається на рекламу дурдому, а в безглуздості затії. Краще приведіть в людський вигляд фасад будинку, на який повісили марний білборд.
14. Завдання перед збірною України - виграти чемпіонат
На чемпіонатах Європи, звичайно, трапляються несподіванки - перемога Данії, Греції, вихід у фінал чехів. Але якщо б перед наставниками цих команд поставили такі завдання, вони б одразу звільнилися або пообіцяли пробігтися голяка через всю Європу в разі його виконання. Поясніть хтось Федерації футболу України, що Радянський Союз розпався: нехай прибережуть максималізм і пафос для мемуарів.
13. Масштаби донецького аеропорту
Площа 51 000 м2, злітна смуга на 4 км, здатна приймати всі існуючі типи літаків, пропускна здатність 3000 осіб/год, бюджет будівництва - 6 млрд грн. Навіть головні повітряні ворота України - новий термінал D Борисполя - не можуть похвалитися деякими можливостями донецького аеропорту. Простіше зрозуміти, навіщо козі баян, ніж столиці Донбасу - такий термінал.
12. Офіційна пісня і кліп Євро-2012
Темношкірі хлопці, що танцюють під пальмами, і дівчина на фоні Ейфелевої вежі, яка співає англійською: "Ми влаштуємо вечірку під сонцем... Нехай твоя любов освітить все навколо... Ти будеш моїм номером один... Через тебе моє серце стукає, як барабан". Варіантів два: або УЄФА щось переплутав, або ми не до тієї події готуємося.
11. "Швидкісні" поїзди Hyundai
Кажуть, що не можна бути трошки вагітною. Але українське Міністерство інфраструктури спростувало це твердження. Воно купило трошки швидкісні потяги. Уже на місці їх зробили ще трошки повільнішими. При цьому витратили багато грошей, скасували багато інших рейсів, зробили незручний розклад і підвищили ціни. Вийшло трошки нерозумно. Потяги повинні ходити або дуже швидко, або вночі. Крапка.
10. Спроби навчити міліціонерів англійської
Хтось бачив хоч одного англомовного міліціонера? Ви взагалі в це вірите? Вони навіть українською насилу висловлюються. Як жартував Гришковець, за допомогою розмовника питання ви, звичайно, задасте, але ж на нього дадуть відповідь... Цікаво послухати, як людина, яку рік вчили "Велкам ту Київ - зе кепітал оф Юкрейн", допоможе іноземцеві, який запитав: Where can I trade euros for local currency, preferably not far from here?
9. Квиткова лотерея
Чому вболівальник з довічним стажем, який п'ять років чекав можливості відвідати матчі Євро-2012 і готовий віддати задля цього свої заощадження, не потрапив на стадіон? Тому що в квитковій лотереї виграв не він, а домогосподарка, яка вважає, що Томас Мюллер - марка кухонного комбайна, і ледве відрізняє футбольний м'яч від баскетбольного. Ноїв ковчег виходить, а не чемпіонат.
8. Ціни на сувеніри з логотипом Євро
Вам не потрібна футболка з емблемою УЄФА, ви хочете купити майку з логотипом чемпіонату, який організовує ваша країна? Це нікого не хвилює. УЄФА заробляє навіть на праві торгувати цим м'ячем-квіткою, тому приготуйтеся заплатити втридорога. УЄФА мало прибутку від продажу квитків, трансляцій, реклами спонсорів; мало й того, що він не платить податки Україні. Нам навіть чайових не залишать.
7. Перекриття вулиць
Навіщо ремонтувати до турніру півторакілометрову зону навколо стадіону, щоб потім закрити її в дні матчів? Заради безпечного руху? Давайте називати речі своїми іменами: хтось просто забув побудувати паркінги біля стадіону в центрі міста.
6. Безглузді коментарі наших гравців
Кращим дипломатам світу варто взяти уроки у гравців нашої збірної, які вже п'ять років не втомлюються повторювати: "Це велике свято, бла-бла-бла, слабких суперників тут немає, бла-бла-бла, ми постараємося зробити все можливе, щоб домогтися позитивного результату". Ще кілька таких інтерв'ю, і вболівальники теж почнуть розводити соплі: "Ми постараємося зробити все можливе, щоб підтримати нашу збірну". Гей, в команді є мужики, здатні сказати: "Якщо ми не виграємо хоча б один матч, зав'яжу з футболом" або "Я швидше здохну на полі, ніж не викладуся на повну"?
5. Талісмани Євро - Славек і Славко
Хтось розуміє, що означають ці талісмани? І хіба в здоровому глузді можна придбати такі сувеніри? Нас заспокоюють: мовляв, це всього лише комерційна пропозиція, розрахована на дітей. Вибачте, але тут вам не Діснейленд. Тут здорові мужики грають в футбол.
4. Ціни на проживання
Який ідіот заплатить за 10 днів в українському готелі суму, рівну вартості не найгіршого автомобіля, якщо за ці гроші він може щодня літати на Євро-2012 і повертатися додому в Європу, а залишок витратити на сімейний відпочинок на Мальдівах? Навіть найбідніших вболівальників намагаються розвести, пропонуючи їм місце в кемпінгу по 40 євро за ніч. Що зробить невередливий футбольний фанат? Правильно - купить за 40 євро намет, буде безкоштовно ночувати в найближчому лісі протягом всього чемпіонату, а зекономлені гроші проп'є.
3. Фраза "в рамках підготовки до Євро-2012..."
Якщо ви чиновник районного масштабу, але хочете відмити цілий статок, не сумуйте. Беріть приклад з високопоставлених колег. Знайдіть завдання на зразок фарбування бордюру на богом забутій вулиці вашого рідного села, скажіть громадськості сакраментальне "в рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи...", і ніхто навіть не помітить, як з бюджету зникнуть кілька десятків мільйонів.
2. Рішення провести Євро в Україні
Уявіть собі нашу країну бабусею, яка живе на пенсію 800 грн. Рідні замість допомоги крадуть останнє, а сусіди знущаються. Доводиться їй частенько виходити на вулицю і жебракувати. Так вдається звести кінці з кінцями. Але в один прекрасний день бабуся вирішила плюнути на все - і взяла в кредит Bentley Continental. Турбо. Уявили? У нас теж не виходить.
1. Пропозиції бойкотувати турнір
Ще більш безглуздо, ніж братися за підготовку такого змагання в Україні, - намагатися зірвати вже підготовлений турнір. Вам не подобається, що Тимошенко сидить, міліція займається свавіллям, а бездомних тварин вбивають? Так бойкотуйте владу, яка допустила це. При чому тут 16 команд, що з'ясовують, хто краще грає в футбол?
Сергій Болотников
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас