Fitch знизило рейтинг Іспанії одразу на три щаблі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг Іспанії одразу на три щаблі

Казна та Політика
596
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг державного боргу Іспанії відразу на три щаблі до ВВВ і присвоїло йому негативний прогноз.
У повідомленні Fitch йдеться, що Іспанія особливо вразлива до погіршення боргової кризи в зоні євро через великий обсяг чистої зовнішньої заборгованості.
Як повідомлялося, фінансова ситуація в четвертій за розміром економіці єврозони, незважаючи на проведені реформи, швидко погіршується. На думку експертів, допомагати зараз потрібно не всій країні, а тільки її банківському сектору.
Тим часом керівництво Європейського Союзу висловило готовність надати Іспанії відстрочку. Похваливши 30 травня уряд у Мадриді за проведені ним реформи і заходи економії, європейський комісар з економічних питань Оллі Рен виступив з ініціативою, яка, на перший погляд, виглядає обнадійливою. Він запропонував дозволити Іспанії виконати зобов'язання щодо скорочення бюджетного дефіциту до максимально 3 відсотків від ВВП на рік пізніше, ніж до цих пір планувалося: не в 2013 році, а в 2014.
Іспанія страждає від боргової кризи, що впливає на її уряд, банки та компанії. При цьому країна готується до випуску нових облігацій, з наміром отримати кошти для підтримки проблемних банків і регіонів, незважаючи на зростаючу вартість запозичень, яка зараз становить 7%. На зазначеному рівні інші країни ЄС вже зверталися за допомогою до міжнародних інститутів.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас