Медведєв анонсував приватизацію найбільших російських активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв анонсував приватизацію найбільших російських активів

Казна та Політика
532
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв оголосив про плани уряду приватизувати до 2016 року найбільші державні компанії.
"До списку входять найбільші енергетичні, нафтовидобувні компанії, дуже солідні виробничі корпорації, в тому числі "Роснефть", яка повинна бути виведена з-під прямого контролю держави до 2016 року", - сказав Медведєв, відкриваючи засідання уряду, на якому розглядаються зміни до плану приватизації федерального майна.
За його словами, проект розпорядження передбачає можливість повної або часткової приватизації Совкомфлота, Сбербанку, ВТБ, Об'єднаної зернової компанії, Росагролізингу, Роснано і ВАТ "РЖД".
Пізніше голова Мінекономрозвитку Андрій Білоусов розповів детальніше про підготовлений міністерством доповнений план приватизації.
"До 2016 року передбачається повний вихід... з таких компаній, як ВТБ, де у нас залишається 75% акцій, Россельхозбанка (мова йде про продаж 100% акцій), "Росагролізингу"(мова йде про продаж 99,99 % акцій), "Совкомфлота" (100% акцій), міжнародного аеропорту "Шереметьєво" (83% акцій), "Аерофлоту" (51%), Об'єднаної зернової компанії (100% акцій), АК "АЛРОСА", "РусГідро", "Роснефти ... "Зарубежнефть" і "Інтер РАО"", - зазначив Білоусов.
Нагадаємо, раніше уряд Росії оголосив про плани приватизувати єдине в світі підприємство з видобутку бурштину.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас