Проект кондитерської фабрики "ЖЛ" із залучення міжнародного фінансування номінований як краща угода року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект кондитерської фабрики "ЖЛ" із залучення міжнародного фінансування номінований як краща угода року

815
У кінці 2011 року було закрито угоду з залучення довгострокового експортного фінансування терміном на 5 років за схемою кредит покупця для компанії "ЖЛ", яка входить до п'ятірки найбільших гравців кондитерського ринку України.
Дана угода була номінована як краща угода 2011 року, на думку таких видань, як Trade&ForfaitingReview (Лондон), GlobalTradeReview (Лондон), а також TradeFinanceMagazine (Лондон).
Головний редактор журналу Trade&ForfaitingReview Кларисса Данн спеціально приїхала до України, щоб прокоментувати угоду "ЖЛ" поряд з іншими номінованими проектами.
Серед інших від України угод, номінованих даними журналами: "Метінвест" і "Кернел". Угоду із закупівлі нової виробничої лінії компанії "ЖЛ", однієї з найбільших кондитерських фабрик в Україні, було профінансовано міжнародним банком, що фінансує,Rabobank (Нідерланди). Страхове покриття торгівельної угоди було надано державним експортним кредитним агентством Нідерландів AtradiusDutchStateBusiness NV. Координувала проект і провела структурування угоди, підготувавши необхідну аналітичну інформацію, компанія IBcontacts (Україна).
Угода є примітною для України, враховуючи поточну економічну та політичну ситуацію в країні (7 група за класифікацією кредитних ризиків ОЕСР), коли залучення довгострокового експортного фінансування вітчизняною компанією-покупцем безпосередньо, без участі банку-гаранту, що знаходиться на території Україні, є досить комплексним завданням.
"Головним досягненням цієї угоди ми вважаємо той факт, що вона відкрила ринок міжнародного фінансування гравцям з другої сотні компаній в Україні, в тому числі кондитерській фабриці "ЖЛ", чий річний оборот складає 100 млн. доларів на рік. Цей проект поклав початок новому етапу розвитку компанії", - прокоментував генеральний директор кондитерської фабрики "ЖЛ" Євген Гамов.
Реалізація цієї угоди значно вплинула на стратегічний розвиток ТДВ "ЖЛ", оскільки покупка нової виробничої лінії збільшила виробничі потужності компанії. До того ж угода відкрила нові можливості для компанії, яка вже почала будівництво ще однієї фабрики і планомірно виходить на ринки міжнародного капіталу.
Це хороший приклад операції із залучення прямого фінансування в Україну, яка є унікальною в своєму класі і демонструє позитивні тенденції регіону СНД в цілому.
"Як відомо, експортне фінансування є більш вигідною альтернативою: відсоткова ставка істотно нижче, не потрібне забезпечення, і термін фінансування відповідає потребам українських позичальників", - прокоментувала генеральний директор компанії IBcontacts Катерина Барабаш, яка керувала цим проектом спільно з Олегом Дорофєєвим, керівником юридичного департаменту компанії IBcontacts.
Це також підтвердили представники Atradius і Rabobank під час "Другого міжнародного семінару: торгівельне та проектне фінансування", що пройшов 8 листопада 2011 у Києві. На Семінарі угода "ЖЛ" була представлена до уваги учасників як практичний приклад (casestudy) успішного залучення експортного фінансування українською компанією.
Довідкова інформація:
Кондитерська фабрика "ЖЛ" входить до п'ятірки лідерів кондитерського ринку України. На фабриці функціонує 8 цехів, які виробляють всі групи кондитерських виробів. Продуктова лінійка включає більше 250 видів кондитерських виробів. Продукція компанії успішно експортується до Німеччини, США, Ізраїлю, Росії, Молдови, Естонії, Латвії, Азербайджану тощо.
Компанія IBcontacts спеціалізується на розвитку торговельних відносин між українськими компаніями та їх іноземними партнерами. Компанія працює в сфері торгівельного, проектного та структурного фінансування, а також кредитного менеджменту, надаючи повний спектр фінансових, юридичних і маркетингових послуг.
Atradius–одне з найбільших експортних кредитних агентств світу із загальним доходом більше 1,5 млрд євро.Atradius страхує торгівельні угоди проти неплатежів і пропонує широкий спектр послуг кредитного менеджменту, починаючи з ексклюзивних угод за кредитним страхуванням і глобальних рішень, закінчуючи колекторськими та он-лайн послугами.
Група Rabobank є міжнародним банком, що фінансує. Фінансові установи, що входять до групи, пропонують широкий спектр банківських, лізингових, страхових послуг тощо. Група Rabobank має активи в Нідерландах, Європі, Північній і Південній Америці, Австралії / Новій Зеландії та Азії. Офіси банку знаходяться в 30 країнах світу.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас