США виділили 3 мільйони доларів для спостерігачів на виборах до Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виділили 3 мільйони доларів для спостерігачів на виборах до Ради

Казна та Політика
131
Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер заявив, що якщо Україна продовжить відхилятися від демократії, то до неї можуть бути застосовані санкції. Він також заявив, що Вашингтон виділив понад 3 мільйони доларів на забезпечення великої кількості спостерігачів на виборах в Україні.
"Якщо Україна і далі буде йти тим же самим курсом, тобто буде відхилятися від демократії, тоді я можу припустити, що і санкції не затримаються", - заявив він.
Він відзначив "величезне розчарування, навіть відчай" у зв'язку з тим, що обіцяла Помаранчева революція, і що зараз Україна йде не в тому напрямку.
За словами Пайфера, США можуть застосувати санкції відносно представників української влади у разі проведення нелегітимних виборів.
Колишній посол США в Україні також заявив, що позиція США щодо ситуації в Україні схожа з позицією Євросоюзу. За його словами, про це свідчить спільний лист держсекретаря США Хіларі Клінтон і Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики Кетрін Ештон, в якому вказується на вибірковий характер системи судочинства щодо справи Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас