Українські міністри володіють статками більшими, ніж британський уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські міністри володіють статками більшими, ніж британський уряд

Казна та Політика
1909
Україна є кланово-олігархічною державою, заявив в інтерв'ю виданню "День" колишній міністр економіки України Віктор Суслов. Зокрема він зазначив, що такий стан речей суперечить Конституції України, де записано, що Україна - соціальна держава.
"Я днями прочитав, - заявив екс-міністр, - що сукупні статки всіх членів британського уряду становлять 70 мільйонів фунтів стерлінгів, тобто деякі наші міністри володіють статками більшим, ніж британський уряд. І це при тому, що Британія - одна з найстаріших капіталістичних країн. Звідки така разюча різниця? Наш уряд олігархів і мільярдерів в бідній країні не допустить реального оподаткування багатих".
Суслов вважає, що подальше посилення соціальної несправедливості суспільства може привести до плачевних наслідків, аж до революції: "І ось тут закладена міна уповільненої дії, тому що подальше соціальне розшарування може привести до посилення майнового розриву в суспільстві, різкої соціальної поляризації і навіть революції".
"Існують економічні величини, які безпосередньо не випливають з економічних законів. Зокрема, зарплата - це мінімум, який не може бути меншим, ніж забезпечення фізичного виживання людини. Її конкретна величина визначається в процесі боротьби між робітниками і капіталістами. Тому вона залежить від питання організованості профспілок та вміння робітників захищати свої права. Протягом десятків років жорсткої диктаторсько-тоталітарної влади народ повністю відучили боротися за свої права, привчаючи приймати з покорою те, що нав'язують згори. І коли до влади прийшов новий клас, то він з легкістю нав'язав українцям низький рівень зарплати і добробуту. Суспільству потрібно відновити вміння відстоювати право на гідне життя, гідний рівень зарплати та соціальну справедливість", - зазначив екс-міністр.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас