До кінця року пиво подорожчає на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року пиво подорожчає на 15%

1049
До кінця 2012 року зростання цін на пиво складе 15%. Такий прогноз озвучив генеральний директор одного з провідних виробників пива в країні, компанії Carlsberg Ukraine Петро Чернишов. "До кінця року підвищення цін в середньому по ринку складе відсотків 15. Це за умови, що не буде девальвації. Якщо ж вона відбудеться, то я не беруся прогнозувати наслідки", - сказав він.
Зі складових собівартості, що найбільше виросли в ціні, на сьогоднішній день Петро Чернишов виділив енергоносії: "На жаль, це по нас дуже б'є. Також у нас є витрати, пов'язані з доларом і євро, і будь-яке коливання курсу позначається на нас".
За прогнозами експерта, зростання українського ринку пива за підсумками 2012 року складе 3-4%. Серед негативних факторів, які не дозволили вийти на більш значимі показники приросту за підсумками року, експерти виділяють прохолодну погоду навесні поточного року, внаслідок чого споживання пива знизилося, в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. Що стосується питомої ваги кожного з основних учасників, то в цьому році співвідношення сил на ринку буде скориговано появою двох нових гравців.
"Це є значущою подією для будь-якого усталеного ринку. Коли виходять два нові конкуренти, зрозуміло, що вони у когось повинні відібрати частку ринку. Тому якщо нам вдасться втримати нашу частку ринку, це буде успіх, оскільки це буде означати, що два нові гравці забрали свої частки у наших конкурентів", - сказав гендиректор компанії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас