НБУ планує плавний перехід до політики гнучкого валютного курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує плавний перехід до політики гнучкого валютного курсу

Валюта
6938
Національний банк України (НБУ) планує плавно переходити до політики гнучкого валютного курсу, заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова.
"Ми заявляли про те, що поступово будемо переходити до гнучкого валютного курсу, в міру адаптації всієї фінансової системи. Ніяких різких рухів ніхто не збирається робити", - сказала вона журналістам у вівторок.
При цьому О.Щербакова підкреслила, що НБУ володіє достатніми резервами, щоб у разі необхідності згладити курсові коливання.
"Резерви, якими володіє Національний банк, перекривають нашу платіжну позицію... Буде складатися сприятлива для Національного банку ситуація, ми будемо здійснювати інтервенції на купівлю валюти, а також здійснювати інтервенції на продаж", - сказала вона.
Як повідомив журналістам директор департаменту фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Сергій Чекашкін, уряд не планує переглядати макроекономічні прогнози.
Він також висловив думку, що реалізація на практиці норм нещодавно схваленого Верховною Радою закону про державну фінансову підтримку експортної діяльності дозволить поліпшити платіжний баланс України.
"Нещодавно Верховна Рада схвалила закон про державну фінансову підтримку експортної діяльності. Сподіваємося, що разом з Мінфіном ми зможемо швидко реалізувати цю підтримку, завдяки чому є надія на збільшення експорту вже до кінця поточного року. Це, перш за все, поліпшить платіжний баланс", - сказав С.Чекашкін.
Як повідомлялося, Верховна Рада в травні поточного року затвердила закон про державну фінансову підтримку експортної діяльності (законопроект № 9373), який передбачає створення Державної фінансової установи (ДФУ) для підтримки національного експорту.
Закон визначає принципи державної фінансової підтримки експортної діяльності і спрямований на розширення експортного потенціалу вітчизняних суб'єктів господарювання, забезпечення захисту українських експортерів від ризику неплатежів, підвищення конкурентоспроможності українських товарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас