Рада встановила механізм підтримки збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада встановила механізм підтримки збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва

Казна та Політика
291
Верховна Рада України (ВР) схвалила в першому читанні і як закон законопроект № 10423 про внесення змін до закону України "Про розвиток літакобудівної промисловості" щодо державної підтримки збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва. "За" відповідний законопроект проголосували 264 народні депутати з мінімально необхідних 226.
Законом передбачені заходи державної підтримки збуту авіаційної техніки цивільної авіації вітчизняного виробництва: виділення у державному бюджеті коштів державним банкам для надання безвідсоткових кредитів експлуатантам авіаційної техніки для придбання літаків українського виробництва; випуск облігацій внутрішньої державної позики для покриття відсоткових ставок, що нараховуються на суми кредитів, наданих для придбання експлуатантами літаків українського виробництва банківськими установами; виділення у державному бюджеті коштів на викуп облігацій внутрішньої державної позики, випущених для покриття відсоткових ставок, що нараховуються на суми кредитів, наданих для придбання експлуатантами літаків українського виробництва банківськими установами.
"На період з 1 січня 2013 р. до 1 січня 2017р. запроваджується державна фінансова підтримка збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва через механізм здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації ставки за кредитами комерційних банків залученими суб'єктами господарювання у національній валюті для закупівлі такої техніки. Компенсація надається, експлуатантам авіаційної техніки, які знаходяться на території України, винятково для авіаційної техніки вітчизняного виробництва, за відсотки, фактично сплачені у поточному бюджетному періоді, в розмірі облікової ставки Національного банку, що діє на дату сплати зазначених відсотків.
Кошти на здійснення такої державної фінансової підтримки збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва щорічно, з урахуванням вимог Бюджетного кодексу України, передбачені у законі про державний бюджет на відповідний рік. Порядок використання зазначених коштів державного бюджету щорічно визначається Кабінетом міністрів України", - йдеться в тексті закону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас