"Велика двадцятка" закликатиме Берлін збільшити витрати на боротьбу з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велика двадцятка" закликатиме Берлін збільшити витрати на боротьбу з кризою

Казна та Політика
266
Країни "великої двадцятки" готуються чинити тиск на Німеччину, щоб вона наростила витрати на боротьбу з кризою. "Група двадцяти" має намір надихнути країни з сильнішою економікою повернутися до режиму стимулювання глобального економічного зростання. Про це, як передає BFM.Ru, офіційний представник G20 повідомив інформагентству Reuters.
Чиновник, який передав цю інформацію на умовах анонімності, вказав на відповідальність, що лежить на Німеччині: країна повинна бути двигуном економіки єврозони. При цьому "фінансовий потенціал" для збільшення витрат є не тільки у ФРН, але й у Канади. "Країнам зі стійким фінансовим становищем буде запропоновано збільшити видатки в рамках G20, - сказав співрозмовник агентства. - Нині Німеччина і Канада можуть розглядатися як держави, що мають фінансові можливості (для збільшення антикризових витрат), серед країн з розвиненою економікою".
Інше джерело, знайоме з перебігом закулісних переговорів в "великій двадцятці", повідомило, що йому нічого не відомо про плани групи скликати екстрену конференцію для обговорення ситуації в глобальній фінансовій системі та економіці. Саміт G20 пройде 18-19 червня в Мексиці.
Німеччина, що має найсильнішу економіку серед країн зони євро, стикається зі зростаючим тиском як зсередини, так і з-за меж Євросоюзу. Берлін закликають поставити економічне зростання на перше місце - перед жорсткою економією бюджетних коштів. В підсумку це повинно, як вважають прихильники такого підходу, дозволити уникнути розпаду валютного союзу і запобігти початку нової глобальної кризи. Німеччина, згідно з опитуванням Pew Research Center, виявилася країною, якою найбільше захоплюються в ЄС. На думку європейців, німці - найбільш працьовитий народ, вони надають найбільшу підтримку європейській економічній інтеграції та ЄС.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас