ЗМІ: Податок на великі авто в Україні складе 40% їх вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Податок на великі авто в Україні складе 40% їх вартості

Казна та Політика
2313
Податок на багатство, законопроект про який Кабмін у вівторок подав до Верховної Ради, передбачає зміну схеми оподаткування автотранспорту.
Як повідомляє кореспондент "Комментариев", згідно з зареєстрованим урядовим проектом N10558, передбачається оподаткування легкових автомобілів з об'ємом двигуна понад 3990 куб см. Пропонується, що податок складе 40% від вартості авто під час купівлі на митній території України або під час розмитнення (з урахуванням ПДВ). Під податок не потрапляють вживані автомобілі.
Також уряд пропонує ввести 10% податок від вартості покупки на мотоцикли, об'єм двигуна яких перевищує 995 куб см. Під оподаткування не буде потрапляти вживаний транспорт.
Нагадаємо, раніше законопроектом, який був підготовлений міністерством соціальної політики, передбачалося, що базою оподаткування стане не вартість автомобіля, а об'єм двигуна. Таким чином, на думку експертів, під оподаткування потрапляла маса недорогих вживаних автомобілів. У той же час, низка розкішних авто під податок не потрапляли, через застосування виробниками нових технологій (наприклад, "гібридів") у конструкції двигунів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас