Євросоюз і МВФ виділять Португалії 4,1 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз і МВФ виділять Португалії 4,1 млрд дол

Казна та Політика
283
Європейський союз (ЄС) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалили четвертий транш кредиту Португалії в розмірі 4,1 млрд євро. Про це повідомив міністр фінансів країни Вітор Гаспар, передає Reuters.
З урахуванням чергової порції коштів кредитна програма Португалії в розмірі 78 млрд євро буде виконана на 75%. Гаспар також зазначив, що країна виконала всі зобов'язання, пов'язані з виділенням нового траншу. Голова відомства підкреслив, що, незважаючи на підвищені економічні ризики, за підсумками 2012 р. Португалія, можливо, зуміє досягти дефіциту бюджету на рівні 4,5% ВВП.
За словами міністра фінансів, кредитна програма "відповідає потребам країни в галузі економічних перетворень". Він також пообіцяв продовжити політику структурних реформ і приватизації.
Нагадаємо, в 2011 р. країна отримала трирічну позику обсягом 78 млрд євро від міжнародних кредиторів. До екстреного фінансування "трійки" (ЄС, МВФ, Європейський центробанк) Португалію змусила звернутися надзвичайно висока вартість запозичень, яка буквально "відрізала" країну від фінансових ринків. Інвестори, як і раніше, побоюються, що Лісабон повторить сценарій Греції, враховуючи високий рівень держборгу країни і слабку можливість його погасити (через повільне зростання економіки). Перерахування коштів кредитної лінії безпосередньо залежить від успіхів Португалії у виконанні програми жорсткої економії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас