Палестина буде отримувати щомісячно 100 млн дол допомоги від арабських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палестина буде отримувати щомісячно 100 млн дол допомоги від арабських країн

Казна та Політика
198
Палестинська національна адміністрація заручилася обіцянкою арабських країн надати їй 100 мільйонів доларів додаткової допомоги на місяць, якщо Ізраїль знову припинить перерахування податків, які він збирає від імені і для палестинців, повідомив офіційному агентству ВАФА головний палестинський парламентер Саїб Орейкат.
Відповідні запевнення, за словами Орейката, отримав голова ПНА Махмуд Аббас на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав у столиці Катару Досі.
"Президент Махмуд Аббас закликав міністрів закордонних справ арабських країн, що беруть участь у засіданні, забезпечити бюджет ПНА на суму сто мільйонів доларів, у разі відмови Ізраїлю перераховувати щомісячні податкові збори... Міністри схвалили це прохання", - сказав Орейкат.
Торік Ізраїль на кілька тижнів припинив перерахування в палестинську держскарбницю податків, які він стягує з палестинських робітників і бізнесменів на своїй території. Це було зроблено у відповідь на вступ палестинців в ЮНЕСКО і спроби домогтися визнання власної державності в межах 1967 року в односторонньому порядку - в обхід переговорного процесу з Ізраїлем.
Ізраїльські перекази на суму близько півтора мільярдів доларів на рік складають одну з основних прибуткових статей в бюджеті ПНА.
За словами Орейката, арабські міністри та голова ПНА підтвердили, що відновлення палестино-ізраїльських мирних переговорів зажадає від ізраїльтян припинення поселенського будівництва на палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим, визнання принципу існування двох держав у межах 1967 року і зняття "несправедливої" блокади сектора Газа.
Палестино-ізраїльські переговори про умови врегулювання взаємного конфлікту були зупинені близько півтора року тому. Ізраїльська влада висловлює готовність відновити діалог негайно, але без будь-яких попередніх умов.
Орейкат повідомив також, що генеральний секретар ЛАД Набіль Аль-Арабі виступив з ініціативою звернення до Генеральної асамблеї ООН для скликання позачергової сесії, яка була б присвячена обговоренню проблеми тисяч палестинських ув'язнених у в'язницях Ізраїлю та визнання за ними статусу "військовополонених".
Нагадаємо, раніше Голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас закликав Єгипет вплинути на Ізраїль, який відмовляється перерахувати в автономію податкові збори для виплати зарплати палестинським бюджетникам.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас