Китай готує екстрений план на випадок виходу Греції з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готує екстрений план на випадок виходу Греції з єврозони

Казна та Політика
1094
Уряд КНР звернувся до провідних фінансово-економічних інститутів країни, включаючи Центробанк, з проханням розробити план на випадок можливого виходу Греції зі складу єврозони. Про це повідомили сьогодні обізнані джерела. За їхніми словами, екстрена програма може включати заходи, спрямовані на стабілізацію курсу юаня, посилення контролю за транскордонними потоками капіталу і можливі кроки зі стабілізації національної економіки. "Це дуже терміново. Уряд направив запити в кожен департамент з вимогою проаналізувати можливі дії на випадок виходу Греції зі складу єврозони і передати свої пропозиції на розгляд якомога швидше", - уточнили джерела, передає Reuters.
Минулого місяця прем'єр Держради КНР Вень Цзябао на черговому засіданні повідомив, що знижувальні ризики для економіки країни наростають. Уряд вже оголосив про низку заходів з підтримки економічного зростання, що за підсумками поточного року може виявитися найменшим з 1999р.
Раніше один з впливових економістів КНР повідомив, що країна повинна бути готова до можливого виходу Греції зі складу єврозони, і запропонував низку ініціатив, які могли б входити в програму "екстреного реагування", зокрема заходи контролю за рухом капіталу з метою зниження волатильності на місцевому фінансовому ринку.
В оприлюднених сьогодні коментарях голови китайського ЦБ йдеться, що КНР продовжить інвестувати в держоблігації країн єврозони та інші європейські активи, при цьому від лідерів держав Європи потрібно провести реформи, спрямовані на боротьбу з борговою кризою.
Нагадаємо, раніше аналітики Credit Suisse заявили, що вихід Греції з валютного союзу може спровокувати падіння індексу S&P500 до позначки 1200 пунктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас