Путін анонсував початок будівництва "Південного потоку" в кінці 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін анонсував початок будівництва "Південного потоку" в кінці 2012 року

Енергетика
302
Президент Росії Володимир Путін заявив про те, що будівництво газопроводу "Південний потік" почнеться в кінці поточного року.
"У грудні минулого року додатковий імпульс отримав "Південний потік", - нагадав голова російської держави, відкриваючи робоче засідання саміту Росія-Євросоюз. - Турецька сторона схвалила його прокладання через виняткову економічну зону, ми отримали остаточний дозвіл від уряду турецької республіки". "Плануємо розпочати будівництво газопроводу в кінці поточного року", - зазначив Путін.
Говорячи про будівництво другої нитки "Північного потоку", російський президент повідомив: "Морська ділянка другої нитки "Північного потоку" практично завершена".
Відзначимо, раніше представники "Газпрому" заявили, що після реалізації всіх запланованих "Газпромом" газотранспортних проектів, значення української ГТС в транзиті російського газу буде зведено до нуля. Проте пізніше в компанії зізналися, зазначивши, що повністю відмовитися від транзиту газу по Україні "Газпром" не зможе в будь-якому випадку. Так само вважають і в Єврокомісії: за словами її представника, враховуючи, що потреба в природному газі в найближчі роки буде зростати, українська ГТС залишатиметься важливим шляхом його постачання в Євросоюз і на весь континент.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас