ВР може ввести пільги за альтернативне паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР може ввести пільги за альтернативне паливо

Енергетика
479
До Верховної Ради України на розгляд внесено законопроект #10538 від 29 травня 2012 р. "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо ліквідації дискримінації у сфері виробництва альтернативних видів палива)".
У законопроекті зазначається, що суму коштів, яка сплачується платником ПДФО у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу, що належить платнику податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших альтернативних видів палива, в тому числі біопалива, дозволено включати до податкової знижки.
Крім того, акцизний податок буде стягуватися за ставкою 0 грн. за 1 літр 100% спирту з біоетанолу, використовуваного для виробництва альтернативних видів палива, в тому числі біопалива.
У свою чергу, підприємствам, які одночасно будуть виробляти біоетанол та альтернативні види палива, в тому числі біопаливо на його основі, авальований вексель (банківська розписка) не буде оформлюватися.
Також, тимчасово, до 1 січня 2019 р., звільняються від сплати ПДВ операції з імпорту за кодами УКТ ЗЕД, визначеними ст. 7 Закону "Про альтернативні види палива", техніки, обладнання, які будуть використовуватися для реконструкції існуючих і будівництва нових підприємств з виробництва альтернативних видів палива, в тому числі біопалива і для виготовлення та реконструкції технічних і транспортних засобів з метою використання альтернативних видів палива, в тому числі біопалива, якщо такі товари не будуть вироблятися і мати аналогів в Україні, а також технічних і транспортних засобів, у тому числі самохідних сільськогосподарських машин, що працюють на альтернативних видах палива, у тому числі біопаливі, якщо такі товари не будуть вироблятися в Україні.
Варто зазначити, що законопроектом пропонується тимчасово, до 1 січня 2020 р., звільнити від оподаткування прибуток виробників альтернативних видів палива, в тому числі біопалива, отриманого від продажу альтернативних видів палива.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас