У Британії продажі музики в мережі перевищили обсяги реалізації дисків і пластинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії продажі музики в мережі перевищили обсяги реалізації дисків і пластинок

149
У Великобританії обсяги продажів музики, що скасується через інтернет, вперше в історії перевищили дохід від реалізації компакт-дисків і вінілових пластинок, випливає з даних, зібраних за перший квартал цього року Британською асоціацією звукозаписної індустрії.
Як зазначає "Газета.Ru", з січня по березень загальний обсяг ринку музичних записів склав £156 млн. При цьому 56% припадає на частку продажу музичних файлів через інтернет. Цей показник зріс майже на чверть, у порівнянні з тим же періодом минулого року. При цьому обсяги реалізації музики на дисках скоротилися на 15%.
"Це важлива віха в еволюції музичного бізнесу. Британські лейбли взяли цифрові технології, виступивши на підтримку інновацій. У Британії ліцензується більше цифрових і мобільних музичних сервісів, ніж в будь-якій країні", - заявив головний керуючий Британської асоціації звукозаписної індустрії Джефф Тейлор.
Як відзначає видання, музичні компанії сподіваються, що зростання поширення музики в інтернеті за гроші допоможе їм зупинити кризу галузі, причиною якої став прогрес мультимедійних технологій. Поширення музичних файлів через інтернет привело в останні роки до зростання піратства і падіння доходів звукозаписних лейблів, а також самих авторів і виконавців.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас