Експерт: Україна є ключовим партнером НАТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна є ключовим партнером НАТО

205
Україна є ключовим партнером НАТО, але проблеми з верховенством права і правосуддям ускладнюють можливості для партнерства. Про це напередодні свого візиту в Україну в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив помічник генсека НАТО з політичних питань і політики безпеки Дірк Бренгельманн.
"Україна є ключовим партнером НАТО. Існування Комісії Україна-НАТО (КУН) визначає Україну однією з трьох країн, разом з Росією та Грузією, які мають формальні інституалізовані відносини з альянсом... Беручи до уваги масштаб відносин між нами, Україна займає провідне місце у всіх трьох сферах, що обговорювалися в Чикаго: Афганістан, сили і засоби, а також партнерство", - пояснив Бренгельманн.
За його словами, НАТО і далі готовий взаємодіяти з третіми країнами на індивідуальній основі "заради збільшення прозорості і довіри", а також для посилення ефективності оборони від балістичних ракет.
Бренгельманн ще раз підкреслив, що "особлива стурбованість щодо демократичного розвитку та верховенства права ускладнює можливість нашого партнерства розкритися в повній мірі".
Він зазначив, що майбутнє партнерства в дечому залежить від того, що Україна вживатиме для вирішення проблем з верховенством права, зокрема в плані втілення положень нового Кримінально-процесуального кодексу та проведення парламентських виборів у жовтні.
"У цих питаннях наша оцінка збігається з висновками Ради Європи та Венеціанської комісії, а також моніторингової місії ОБСЄ. Осінні вибори також стануть важливим випробуванням здатності влади виконувати важкі рішення, які вона повинна ухвалити в контексті економічних реформ. Що стосується сектора безпеки та оборони, ми очікуємо схвалення низки довгоочікуваних документів зі стратегічного планування як демонстрації серйозності намірів уряду в цій сфері", - зазначив помічник генсека НАТО.
Нагадаємо, в декларації Чиказького саміту НАТО лідери країн-членів НАТО висловили стурбованість вибірковим застосуванням правосуддя в Україні.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас