Колесников говорить, що будувати швидкісні залізничні шляхи поки невигідно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников говорить, що будувати швидкісні залізничні шляхи поки невигідно

2099
Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесников вважає недостатнім на даний час пасажиропотік для будівництва залізничних шляхів швидкісного руху. Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".
"Просто немає потоку - розумієте, адже для рентабельності поїзд повинен ходити хоча б раз на годину, а то й півгодини. Це на добу має бути по 30-40 поїздів. Де взяти стільки пасажирів? Такої ділової активності немає", - сказав віце-прем'єр.
Колесников додав, що в Європі швидкісні залізничні колії мають тільки найбагатші країни, такі як Великобританія, Німеччина, Франція. Будівництво таких шляхів розпочато в Іспанії та Італії.
Як і в Україні, з причин недостатнього пасажиропотоку не будуються швидкісні залізничні колії і в країнах Східної Європи. За словами Колесникова, якщо побудувати нові швидкісні колії, то наприклад, доїхати з Києва до Донецька можна буде не за шість годин (час руху "Українського експреса"), а за три години.
У той же час віце-прем'єр додав, що поки будівництво швидкісних залізничних шляхів в країні є економічно необґрунтованим.
Як повідомлялося, Колесников прогнозує збільшення завантаження поїздів "Українського експреса" з нинішніх 20% до 75-80% до травня 2013 року. З 27 травня почали курсувати міжрегіональні електропоїзди "Український експрес" виробництва компанії Hyundai Rotem сполученням "Київ - Харків" - 2 пари і "Київ - Львів" - 1 пара.
До кінця 2012 року Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" має намір відкрити рух поїздів "Українського експреса" за маршрутом "Київ - Одеса".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас