Shell заплатить Україні 400 мільйонів доларів бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell заплатить Україні 400 мільйонів доларів бонусів

694
Компанія Shell - переможець конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) на видобуток вуглеводнів по Юзівській площі (Харківська та Донецька області) - заплатить 400 мільйонів доларів бонусу до бюджету, повідомив голова Міністерства екології та природних ресурсів Едуард Ставицький.
В інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна" він розповів, що "компанія Shell запропонувала бонус, якого не було в умовах конкурсу". "Бонус складе близько 400 мільйонів доларів", - сказав міністр.
Він також додав, що це буде кілька платежів, велика частина з яких надійде до бюджету вже цього року.
Включення таких бонусів стало можливим після внесення поправок до бюджету в квітні цього року. Згідно з ними, уряд очікує надходження в цьому році мінімум 6 мільярдів гривень.
Конкурси на укладення УРП по Юзівській (Харківська та Донецька області) та Олеській (Львівська та Івано-Франківська області) ділянках Україна оголосила 23 лютого 2012 року. Заявки на участь подали п'ять транснаціональних компаній. Переможцями конкурсів стали компанії Shell і Сhevron відповідно.
Наприкінці травня Кабінет міністрів затвердив умови конкурсу на укладення УРП з видобутку вуглеводнів в межах Скіфської і Фороської ділянок глибоководного Чорноморського шельфу, включивши в них вимоги про сплату премії в розмірі 2,4 мільярда гривень по кожній з них.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас