Путін і Олланд: Місце Тимошенко – не в тюрмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін і Олланд: Місце Тимошенко – не в тюрмі

1341
Президент Росії Володимир Путін підтвердив російську позицію щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, засудженої за підписання газових контрактів з Росією.
"Я не вважаю, що потрібно бойкотувати з політичних міркувань будь-які спортивні змагання. Я категоричний противник змішувати в одну купу і спорт, і політику. Це суперечить ідеалам олімпізму", - заявив Путін у п'ятницю за підсумками переговорів з президентом Франції Франсуа Олландом, відповідаючи на запитання журналіста про російську позицію щодо Тимошенко.
"Що стосується пані Тимошенко, її засудження, то позиція Росії і моя - вона відома: пані Тимошенко засуджена за підписання газових контрактів з Російською Федерацією", - підкреслив Путін.
При цьому він сказав, що російські юристи перед підписанням цих контрактів ретельно аналізували і російське, і українське, і міжнародне законодавство. "Ми ніколи не підписуємо контракти, які суперечать законам країни-контрагента", - заявив президент РФ.
Путін нагадав, що Росія публічно запропонувала в разі необхідності перевести Тимошенко в Росію для лікування.
У свою чергу президент Франції заявив, що питання по Тимошенко обговорювалося з Путіним. "Ми прийшли до одного висновку - її місце не у в'язниці", - сказав Олланд.
Він підкреслив, що виступає проти бойкоту стосовно України чемпіонату Європи з футболу через ситуацію навколо Тимошенко. "Франція виступає проти. Франція хоче виступити на єврочемпіонаті. Але я сказав своїм членам уряду, що не час відправлятися в Україну на чемпіонат", - заявив Олланд.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас