"Охматдит" не позбавляли грошей, заявили в Кабміні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Охматдит" не позбавляли грошей, заявили в Кабміні

304
Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесников заперечує передачу 200 мільйонів гривень бюджетних коштів, передбачених у 2012 році на будівництво лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" (Київ), на підготовку до чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "Перший національний".
"Це все взагалі не відповідає дійсності. По-перше, сама лікарня знаходиться в програмі Євро, і вона фінансується безперешкодно, і особисто прем'єр-міністр стежить за тим, щоб "Охматдит" фінансувався. Опозиція намагається висмикнути факт звідти, ніхто ні з якої лікарні на Євро не взяв жодної гривні і не візьме, бо лікарня, це теж найважливіша частина Євро", - заявив віце-прем'єр.
За словами Колесникова, таке перенаправлення коштів було б неможливим без відповідного рішення Верховної ради, яке не ухвалювалося.
Як повідомила в п'ятницю прес-служба Кабінету міністрів з посиланням на Міністерство охорони здоров'я, фінансування виготовлення проектно-кошторисної документації та початок будівництва в 2011 році здійснювалося за кошти, передбачені "Укрєвроінфрапроект" у Державній цільовій програмі підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році і склали 230 мільйонів гривень.
У 2012 році для продовження будівництва нового корпусу на території НДСЛ "Охматдит" та закупівлі відповідного обладнання було передбачено "Укрєвроінфрапроект" 50 мільйонів гривень.
У той же час, для продовження будівництва нового корпусу НДСЛ "Охматдит" у Державному бюджеті на 2012 рік за бюджетною програмою "Будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" МОЗ було передбачено 200 мільйонів гривень. "Тобто фінансування зведення згаданого закладу здійснювалося за двома програмами", - уточнили в Кабміні.
Як заявив член комітету Верховної ради з питань бюджету Кирило Куликов у своєму блозі на "Українській правді", 200 мільйонів гривень, виділених Міністерству охорони здоров'я на будівництво лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", залишаються на будівництво лікарні. "Тобто, змінюється лише головний розпорядник коштів, тепер це буде не Мінохоронздоров'я, а Нацагентство з Євро-2012. Ці кошти не можуть бути спрямовані на будівництво стадіонів, інших об'єктів Євро-2012", - пояснив він.
Як повідомлялося, постановою № 443 від 21 травня Кабінет міністрів передав 200 мільйонів гривень бюджетних коштів, передбачених у 2012 році на будівництво лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту", Національному агентству з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів ("Укрєвроінфрапроект").
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас