Бразилія стала найбільш перспективною для трудової міграції країною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія стала найбільш перспективною для трудової міграції країною

647
Безробітні фахівці з усього світу з'їжджаються в Бразилію, що стрімко розвивається і де зарплати можуть конкурувати навіть з американськими.
Усього десять років тому професіонали з різних сфер бігли з Бразилії в пошуках кращих робіт і більш високих зарплат. Але сьогодні "білі комірці" з усього світу, навпаки, з'їжджаються в цю південну країну.
У 2011 році кількість легальних іноземних трудових мігрантів в Бразилії зросла на 57% - до 1,51 млн. осіб. Серед них багато професіоналів зі США, Португалії та Іспанії, яких приваблює споживчий ринок, що швидко розвивається, і будівельний сектор, пише CNN Money.
Цього року економіка країни обігнала британську, ставши шостою в світі, а мільйони бразильців змогли вибратися з бідності в середній клас.
Жертва масового безробіття в своїй країні, 30-річний іспанський архітектор Мігель Серрано вирішив залишити комфортабельний батьківський будинок у Севільї і переїхати в Сан-Паоло. Як відомо, на даний момент рівень безробіття в Бразилії знаходиться біля історичного мінімуму і становить всього 6%.
"Будівництво тут зростає величезними темпами. Житловий сектор настільки відсталий, що на його розвиток знадобляться роки", - говорить Серрано, якому такий стан справ на руку.
Однак стрімке економічне зростання Бразилії вабить не тільки вихідців з охоплених кризою європейських країн. Американські професіонали також охоче переїжджають на південь, приваблені конкурентоспроможними зарплатами і яскравими вакансіями.
Джош Лівінгстон, корінний житель Нью-Йорка, переїхав в Сан-Паоло для роботи в одному з відділень міжнародного банку. "Працювати тут набагато цікавіше. Ніби відчуваєш цю енергію. Тут також відбувається набагато більше злиттів і поглинань в моєму секторі", - ділиться враженнями Лівінгстон.
Однак життя в 20-мільйонному мегаполісі має і свої недоліки: проблеми з дорогами і транспортом, мінлива погода, дуже завищені ціни.
"Коли я приїхав сюди, то очікував, що зможу трохи заощадити. Однак на ділі я витрачаю в Сан-Паоло на 20% більше, ніж у Нью-Йорку", - скаржиться американський банкір.
Як повідомлялося, спільне дослідження фонду Fundación Rey Balduino та організації Migration Policy Group, яка займається питаннями імміграції, показало, що найкращою країною для мігрантів є Іспанія, незважаючи на її складне економічне становище в даний час.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас