Влада, профспілки і роботодавці підписали "Трудовий пакт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада, профспілки і роботодавці підписали "Трудовий пакт"

351
Сьогодні, 1 червня в Кабінеті міністрів віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик та Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ підписали Національну тристоронню угоду про зайнятість і робочі місця, повідомляє прес-служба ФПУ.
У ФПУ зазначили, що національна тристороння угода про зайнятість і робочі місця або Трудовий пакт дозволить скоординувати спільні зусилля влади, профспілок та роботодавців у вирішенні питань легалізації зайнятості населення України, збереження існуючих та створення нових робочих місць, реалізації права кожного українця на гідну роботу.
За словами голови Федерації профспілок України Юрія Кулика, в Трудовому пакті йдеться про конкретні взаємні зобов'язання між сторонами соціального діалогу. Він також зазначив, що згідно з документом, зокрема, стоїть завдання вже до 2017 року підвищити рівень зайнятості працездатного населення до 68,5% (зараз цей показник становить 58,5%). Крім того, планується перекваліфікація і підвищення кваліфікації кожного четвертого українця працездатного віку, а також значне зменшення зайнятості населення в неформальному секторі. Кулик також повідомив, що головні положення документа в подальшому повинні послужити основою переговорів щодо нової Генеральної угоди.
При цьому Кулик підкреслив, що однією з головних проблем формування українського ринку праці на сьогодні є постійне скорочення найнятих працівників в легальному секторі економіки. За його словами, найбільшою мірою з такими скороченнями зіткнулися сільське господарство, переробна промисловість, а також високотехнологічна сфера економіки. Кулик відзначив, що негативний вплив на зайнятість населення має, в першу чергу, експортна орієнтованість вітчизняної промисловості, а також технологічна відсталість української економіки та зношеність основних засобів виробництва. "В результаті, Україна втрачає якість ринку праці - маємо щорічне зростання зайнятості населення в неформальному секторі економіки, а також зростання кількості робочих місць, які не вимагають кваліфікації", - сказав голова ФПУ.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас