Виробник Airbus створить власний банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник Airbus створить власний банк

234
Аерокосмічний концерн EADS (European Aeronautic Defence & Space) створить власний банк. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на фінансового директора компанії Ханс-Петер Ринга (Hans Peter Ring). За його словами, банк буде працювати в основному з клієнтами виробника літаків.
В даний час компанія тільки вивчає можливості запуску свого банку. Ринг зазначив, що створення власної фінансової установи має захистити як клієнтів EADS, які потребують вигідного кредитування, так і сам аерокосмічний концерн від можливих ускладнень на ринках, викликаних борговою кризою.
Створення власних фінансово-кредитних установ - поширена практика для великих транснаціональних корпорацій. Так, свої банки мають автомобілебудівні концерни BMW і Daimler, а також Siemens. Створення власних банків дозволяє компаніям не тільки кредитувати клієнтів, а й економити на розрахунково-касовому обслуговуванні.
EADS (Європейський аерокосмічний і оборонний концерн) є другою за розмірами аерокосмічною компанією в світі, поступаючись тільки Boeing. Корпорація випускає цивільні літаки (Airbus), вертольоти (Eurocopter), супутники, військові винищувачі та ракети. Частки в концерні мають французькі та німецькі державні структури, а також Daimler і паризька медіагрупа Lagardere.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас