На будівництво сміттєпереробних заводів потрібно 435 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На будівництво сміттєпереробних заводів потрібно 435 млн євро

263
Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами оцінило вартість реалізації проекту з будівництва десяти сміттєпереробних заводів у десяти містах в 435 млн євро. Про це на прес-конференції заявив голова Держнацпроекту Владислав Каськів.
"За результатами техніко-економічного обґрунтування ми відзначаємо, що загальна розрахункова вартість всього проекту, тобто створення 10 сміттєпереробних заводів, складе 435 млн євро", - сказав Каськів.
Згідно з планом, термін реалізації цього проекту складає 2 роки.
Потужність переробки підприємств у Києві та Харкові складе по 300 тис. тонн твердих побутових відходів (ТПВ) на рік, в Дніпропетровську - 200 тис. тонн на рік, в Сумах, Кіровограді, Полтаві, Хмельницькому, Вінниці, Тернополі та Чернівцях - по 100 тис. ТПВ на рік.
На підприємствах створять 2 тис. робочих місць.
Голова Держнацпроекту зазначив, що на сьогоднішній день техніко-економічне обґрунтування всіх 10 проектів вже готове.
Він також розповів, що проекти в Києві та Чернівцях розробляла компанія "Атлас Ворд Білдінг Системс Україна" (Київ), в Хмельницькому і Тернополі - ПрАТ "Комфорт-Сервіс" (Київ), в Сумах та Харкові - компанія ТОВ "Інститут "УкркомунНДІпроект" (Харків), а в інших містах - компанія "КТС Груп" (Київ).
Як повідомлялося, державне підприємство "Національний проект "Чисте місто" прогнозує, що до 2020 року буде побудовано 20 комплексів з переробки ТПВ.
За оцінками експертів, на сьогоднішній день є гостра необхідність в 100 заводах з переробки сміття.
Метою проекту "Чисте місто" є створення індустрії переробки сміття, яка відсутня в Україні.
Нагадаємо, наприкінці березня представники столичної влади повідомили, що мають намір запропонувати інвесторам побудувати сміттєпереробний завод під Києвом вартістю 1 млрд гривень. Будівництво такого комплексу передбачено Стратегією розвитку Києва до 2025 року і проектом "Чисте місто".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас