Українці програють у лотереї 2 млрд. гривень на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці програють у лотереї 2 млрд. гривень на рік

1353
Азартний бізнес в Україні продукує річний оборот 2 млрд. гривень на рік. Про це заявив генеральний директор оператора держлотерей компанії "МСЛ" Євген Власенко.
"Загальний обсяг ринку становить приблизно 2 млрд. гривень на рік. Якщо говорити про тенденції зростання, то в минулому році було велике зростання у всіх операторів. Якщо порівняти перший квартал цього року з першим кварталом минулого року, то було 55% зростання", - сказав Власенко.
Після кризи українці стали активніше витрачати гроші на лотереї. За даними "МСЛ", якій належать такі лотереї як "Спортліга", "Спортпрогноз", "Хто там" та інші, з 2009 по 2012 рр. обсяг прийнятих платежів збільшився на 250%.
"Я вважаю, це зростання буде продовжуватись, на це є кілька об'єктивних причин. По-перше, ставлення. Що таке лотереї в житті суспільства? Це частина дозвілля. Можна подивитися кіно, можна взяти пляшку пива, а можна взяти лотерейний квиток. Згадуються, 70-80 роки - доходи-то у людей не дуже великі були, а якісь лотерейні квитки на робочому столі у людей були", - пояснює директор "МСЛ".
Друга об'єктивна причина зростання, на думку Власенка, це достатній розвиток мережі реалізації. Так, зараз відкрито вже більше 5500 точок продажів тільки однієї з трьох компаній, які займаються державними лотереями.
Незважаючи на зростання, Власенко вважає, що розвиток цієї індустрії знаходиться ще на початковому рівні. Для порівняння - у Франції працює понад 35 тисяч лотерейних кіосків, тоді як в Україні - поки 5500.
Нагадаємо, з 2009 року мінімальна зарплата в Україні зросла в півтора рази з 605 грн (на 1 січня 2009 року) до 1017 грн (на 1 січня 2012 року).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас