У Норвегії пенсіонерам запропонували фінансувати нафтовиків країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії пенсіонерам запропонували фінансувати нафтовиків країни

Енергетика
382
Влада Норвегії сподівається на допомогу пенсійних фондів у фінансуванні нафтогазової галузі країни. Про це, як повідомляє Reuters, заявив керуючий директор урядового експортно-кредитного агентства (GIEK) Венче Ністад (Wenche Nistad).
GIEK розраховує, що пенсійні фонди почнуть інвестувати в експорт газу і нафти з шельфових родовищ. Банки країни на тлі боргової кризи в єврозоні виявилися не в змозі надати необхідний обсяг коштів.
Раніше скандинавський банк Nordea підрахував, що капітальні витрати на буріння та обслуговування видобувних платформ в 2013 році зростуть з 14,4 мільярда доларів до 22,3 мільярда доларів.
На тлі зростання витрат влада Норвегії вирішила заснувати спеціальне управління під назвою Export Credit Norway, яке буде фінансуватися з коштів Центробанку країни. Структура почне роботу 1 липня і буде надавати доларові кредити на термін до 12 років під 2,63 відсотка річних. До кінця цього року управління буде мати кредитні ресурси в розмірі 4 мільярдів доларів; в 2013 році сума збільшиться до 8-10 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас