Експерт: Розпад доларової системи можливий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Розпад доларової системи можливий

Валюта
5257
Голова інвестфонду PIMCO Білл Гросс попереджає: боргова криза і ті кроки, які робили центробанки, щоб її приборкати, привели до деградації ринку облігацій.
Експерт упевнений, що стимулюючі заходи з боку ФРС США та ЄЦБ розігнали інфляцію і створили систему, в якій ризики за державними облігаціями зростають, а їх вартість знижується. У той же час бізнесмен визнає, що дії монетарної влади врятували фінансовий ринок від масштабної "стрижки". Загальну вартість активів на ринку Білл Гросс оцінює в 200 трлн доларів.
Гросс радить своїм клієнтам вкладатися в надійні середньострокові папери США, Бразилії та Мексики, а також інвестувати в акції компаній зі стабільним платіжним потоком і доступом до перспективних ринків. Голова PIMCO не відкидає і можливості розпаду доларової економічної системи. Це відбудеться в тому випадку, якщо якість державних облігацій США буде знижуватися. У такому випадку від них почнуть позбуватися великі інвестори, такі як Китай чи, власне, фонд Білла Гросса.
Для КНР важливим показником залишаються і відсоткові ставки за боргами. Піднебесна хоче отримати максимальний прибуток. "Коли прибутковість десятирічних паперів тримається на рівні 1,57%, не дивно, що КНР може почати шукати альтернативи облігаціям США", - упевнений Гросс. Зазначимо, що PIMCO управляє активами на загальну суму 1,77 трлн доларів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас