Білоруські банки відмовилися дати гроші на купівлю литовського Статуту, про що просив ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські банки відмовилися дати гроші на купівлю литовського Статуту, про що просив ЦБ

406
Білоруські банки не відгукнулися на заклик Нацбанку республіки про спонсорську допомогу Музею історії Могильова для викупу у московського колекціонера історико-культурної цінності - Статуту Великого князівства Литовського редакції 1588 року. Про це повідомило ІА REGNUM, нагадавши, що кількома днями раніше Нацбанк Білорусії звернувся до комбанків із закликом виділити кошти на придбання середньовічного видання.
На думку влади Білорусії, "Статут ВКЛ - найвище досягнення старобілоруської правової думки", по суті - середньовічна конституція, яка діяла на всіх землях сучасної Білорусі.
Проте, як повідомив директор могильовського музею Олексій Батюк, необхідні кошти - 45 тис. доларів - зібрані: 30 тис. доларів пообіцяла фінансова компанія "Альпарі", близько 9 тис. перерахували на благодійний рахунок музею фізособи, близько 4, 5 тис. доларів - могильовський підприємець, 100 тис. рублів РФ - російський підприємець Павло Берегович.
Директор музею звернув увагу на продемонстровану білоруськими комбанками відсутність інтересу до повернення на батьківщину даного раритету. Посилаючись на прохання ЦБ до кредитних організацій, Батюк констатував: "Білоруські банки не відгукнулися".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас