АМКУ оштрафував Укрспирт на 200 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував Укрспирт на 200 мільйонів гривень

265
Антимонопольний комітет України оштрафував державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Укрспирт на 200 мільйонів гривень за зловживання монопольним становищем.
"Внаслідок неправомірних дій Державного концерну спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Укрспирт і його правонаступника ДП "Укрспирт" в 2010-2011 роках сталося економічно не обґрунтоване зростання оптово-відпускних цін на етиловий спирт, основними споживачами якого є підприємства харчової промисловості", - йдеться в повідомленні комітету.
Як зазначається, будучи в 2010-2011 роках єдиним суб'єктом господарювання, які мають право на торгівлю етиловим спиртом на внутрішньому ринку України, концерн Укрспирт прийняв наказ, яким майже в 3 рази збільшив розмір щоквартальних відрахувань на утримання свого апарату управління з 1,4 % до 4% від чистого доходу виробників етилового спирту від реалізації продукції.
ДП "Укрспирт", в свою чергу, встановило в умовах договорів комісії на продаж етилового спирту комісійну винагороду в розмірі 15%.
У липні 2010 року Кабінет міністрів реорганізував державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Укрспирт в державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості.
Як зазначалося, в січні Верховна рада України прийняла за основу і в цілому урядовий законопроект "Про внесення зміни до закону України Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", яким забороняється приватизація держпідприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості Укрспирт.
Нагадаємо, раніше виробники заявляли, що Укрспирт підвищував ціни на спирт для проведення модернізації своїх заводів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас