Картки з компенсаційною "тисячею" будуть діяти 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Картки з компенсаційною "тисячею" будуть діяти 3 роки

221
Близько 80 тис. вкладників Сбербанку к. СРСР 1 червня зможуть отримати компенсаційні виплати в розмірі 1 тис. грн у відділеннях Ощадбанку, а до кінця року банк "сподівається обслужити 6 млн вкладників, повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань бюджету Владислав Лук'янов (фракція Партії регіонів).
"Завтра перші 80 тис. осіб, які були першими у черзі на виплату грошей, прийдуть до відділень Ощадбанку по всій Україні і отримають компенсацію. Гроші будуть нараховані на картку, але забрати їх кожен може будь-яким зручним саме йому способом: готівкою, або розмістити на депозиті, або розрахуватися по якихось рахунках, або залишити на картці. Це кожен вкладник вирішить для себе сам", - цитує слова депутата прес-служба Партії регіонів у четвер.
Він пояснив, що картки діятимуть ще протягом трьох років.
"Хто не захоче зняти гроші сьогодні, зможе це зробити через рік, через два - за бажанням. Більше того, є домовленість з низкою магазинів, які будуть надавати знижки від 3% до 15% осіб, які будуть розраховуватися цими картками" , - повідомив В.Лук'янов.
Депутат нагадав, що компенсації будуть виплачуватися до кінця поточного року. За цей період Ощадбанк планує обслужити 6 млн вкладників.
"Початок виплат - це дуже хороший привід порівняти роботу минулої і нинішньої команд влади. Колишня команда не змогла добре організувати роботу з виплати грошей: черги в банках, гинули люди. Сьогодні, на відміну від ситуації 2008 року, влада змогла налагодила процес актуалізації даних і безперебійну роботу з прийому вкладників у відділеннях Ощадбанку, - зазначив "регіонал".
За його словами, в 2012 році немає величезних черг за "тисячами", була проведена значна інформаційна кампанія, "все працює максимально швидко і комфортно для кожного вкладника".
"Це доводить: нинішня влада змогла відмінно організувати роботу з видачі компенсацій вкладникам Сбербанку к. СРСР і тим самим виконати соціальні обіцянки", - підсумував парламентарій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас