Тігіпко: Підвищення соцвиплат і компенсація вкладникам Сбербанку к.СРСР до інфляції не призведуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Підвищення соцвиплат і компенсація вкладникам Сбербанку к.СРСР до інфляції не призведуть

143
Підвищення соціальних виплат і виплата компенсацій вкладникам Сбербанку колишнього СРСР до інфляції не призведуть, вважає віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.
Уряд контролює дану ситуацію, повідомив він журналістам під час перебування в Полтаві.
"Показники інфляції зараз рекордно низькі. До того ж додаткові надходження будуть отримані від введення податку на розкіш та операції з офшорами", - сказав віце-прем'єр.
Тігіпко додав, що нинішньому керівництву України тільки зараз вдалося підвищити соціальні стандарти, оскільки доводилося виходити з тієї критичної ситуації, "до якої довело країну попереднє керівництво".
Інфляція в Україні в квітні 2012 року впала до нуля в порівнянні з 0,3% в березні і 0,2% - в лютому і січні. У річному вимірі - відносно аналогічного місяця минулого року - інфляція сповільнилася до 0,6% з 1,9% за підсумками березня і 3% за підсумками лютого.
Інфляція в Україні в 2011 році сповільнилася до 4,6% з 9,1% роком раніше і стала рекордно низькою з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році: раніше кращим результатом був 6,1% за підсумками 2001 року. Крім того, в 2002 році була зафіксована дефляція на 0,6%.
Уряд очікує в 2012 році прискорення інфляції до 7,9%, на цьому прогнозі побудовано держбюджет цього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас