ВТБ і Мінфін України домовилися про рефінансування кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ і Мінфін України домовилися про рефінансування кредиту

Кредит&Депозит
533
Мінфін України та банк ВТБ домовилися про рефінансування на два роки значної частини позики обсягом $2 млрд, наданого російським банком у червні 2010 року, повідомляється в прес-релізі ВТБ.
Домовленість була досягнута в середу під час візиту до Києва делегації ВТБ, очолюваної президентом - головою правління банку Андрієм Костіним.
Глава ВТБ зустрівся з президентом країни Віктором Януковичем, головою Національного банку Сергієм Арбузовим і міністром фінансів Юрієм Колобовим.
Учасники зустрічі торкнулися широкого кола питань стратегічної співпраці, зокрема, погашення наданої російським банком позики, погашення якої буде здійснено на початку червня цього року.
Група ВТБ висловила зацікавленість у розширенні співпраці з урядом України та підтримці подальшого розвитку економіки країни.
Тижнем раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко заявив, що Україна частково рефінансує кредит ВТБ на $2 млрд, що погашається в червні, шляхом випуску облігацій внутрішньої державної позики на $1 млрд.
"Прийнято рішення про те, що будуть випущені облігації державної внутрішньої позики на суму $1 млрд терміном на два роки за процентною ставкою, яка істотно нижче поточних ринкових котирувань", - сказав він.
Відповідаючи на питання: чи передбачає схема рефінансування кредиту ВТБ також виплату $500 млн "живими" грошима і залученням нового кредиту ВТБ на $500 млн, міністр відповів: "Деталі я не можу коментувати, але ви не далекі від істини".
У середині травня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Україна узгодила з ВТБ питання по кредиту на $2 млрд. під час візиту міністра фінансів України в Москву і зустрічі з керівництвом банку з цього питання.
ВТБ в червні 2010 року надав Україні шестимісячний бридж-кредит (перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ) на $2 млрд під 6,7% річних. Пізніше ВТБ переуступив права за кредитом Україні VTB Capital plc, яка також входить до групи ВТБ. Виплата $2 млрд за цим кредитом припадає на червень 2012 року: піврічний кредит тричі продовжувався в цілому ще на 1,5 роки, хоча в листопаді 2011 року Азаров повідомив про досягнення домовленості щодо його переоформлення в довгостроковий кредит.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас