Зростання ВВП Індії в січні-березні сповільнилося до мінімуму за 8 років, гірше від очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Індії в січні-березні сповільнилося до мінімуму за 8 років, гірше від очікувань

Казна та Політика
114
ВВП Індії зріс у фінансовому році, що закінчився в березні 2012 року, на 6,5%, у тому числі в січні-березні - на мінімальні, принаймні, за вісім років 5,3% відносно рівня аналогічного періоду попереднього фінроку, йдеться в повідомленні Центрального статистичного управління Індії.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували перший показник на рівні 6,7%, другий - на рівні 6,1%.
Економісти відзначають, що індійська економіка - в дуже непростій ситуації: з одного боку, європейська боргова криза і загальне сповільнення темпів відновлення світової економіки вимагає активного втручання і розширення стимулювання зростання темпів ділової активності всередині країни, а з іншого - висока інфляція і рекордний дефіцит зовнішньоторговельного балансу в значній мірі обмежують можливості Центробанку та уряду з надання допомоги бізнесу і населенню країни шляхом зниження ставок і уливання ліквідності.
"Індії загрожує тривале сповільнення темпів зростання, якщо тільки їй не вдасться провести реформи в стислі терміни, особливо враховуючи, що можливості щодо зниження процентних ставок обмежені, - відзначає головний економіст Yes Bank Шубхада Рао. - Країна стоїть перед гострою необхідністю створення умов для прискорення темпів економічного зростання, щоб знизити рівень бідності й зберегти статус швидкозростаючої економіки".
За підсумками третього фінкварталу минулого року ВВП Індії зріс на 6,1% в річному численні. У 2010-2011 фінроці економіка країни збільшилася на 8,4%.
Цільовий показник зростання ВВП Індії встановлений урядом країни на позначці в 9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас