Митники обіцяють з 1 червня спростити умови для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники обіцяють з 1 червня спростити умови для бізнесу

531
Митна служба презентувала бізнесу практичні аспекти нового Кодексу, який набирає чинності першого червня. На нараді в ДМСУ зібралися майже 300 провідних представників легального бізнесу: Європейської бізнес-асоціації, Американської торгової палати, різних галузевих асоціацій, об'єднань, спілок, торгові радники посольств, а також перші заступники начальників митниць усіх регіонів України.
За словами першого заступника голови Держмитслужби Олександра Дороховського, з 1 червня набере чинності новий формат взаємодії бізнесу та митниці. "Вперше за більш ніж 20-річну історію ми отримали правовий фундамент, який максимально наближений до міжнародних та європейських стандартів і правил. І цей довгоочікуваний документ - результат нашої спільної з бізнесом роботи", - зазначив він.
У новому Кодексі скорочено перелік документів, необхідних для митного оформлення. Тепер їх всього три: митна декларація, інвойс і декларація митної вартості. Час митного оформлення скорочується з 24 годин до 4-х годин.
Крім того, суб'єкт зможе самостійно зафіксувати в електронних системах дату і час подання митної декларації. За порушення терміну митного оформлення посадові особи митниці будуть нести персональну відповідальність.
З 1 червня суб'єкти зможуть заявляти товар до оформлення в будь-якому митному органі. Право самостійного вибору місця оформлення є одним з основних спрощень. Воно дозволить істотно знизити часові та фінансові витрати на логістику. "З повною відповідальністю заявляю: з першого червня починається "нова історія" взаємин бізнесу і митниці. З новим Митним кодексом розпочнеться якісно новий етап розвитку, як митної системи, так і всієї зовнішньоекономічної діяльності", - зазначив Дороховський.
Виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев'янко подякувала Держмитслужбу за спільну роботу. "Ми повинні працювати в режимі взаємного контролю", - зазначила Дерев'янко.
Президент Американської торговельної палати Хорхе Зукоскі відзначив, що бачить три ключові аспекти для успішної роботи нового Митного кодексу. "Це належна імплементація нового документа, постійний зв'язок з бізнесом для оцінки того, як ця імплементація проходить, і спільна з Держмитслужбою робота в цьому напрямку", - сказав Зукоскі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас