JP Morgan звинуватили в інсайдерській торгівлі в Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JP Morgan звинуватили в інсайдерській торгівлі в Японії

Кримінал
184
Американський банк JP Morgan опинився в центрі нового скандалу після того, як стало відомо, що один із співробітників компанії видав інсайдерську інформацію японському хедж-фонду. Про це повідомляє The Financial Times. Справа стосувалася випуску акцій компанією Nippon Sheet Glass, про який у фонді дізналися до офіційного оголошення в серпні 2010 року.
Американський банк зараз веде переговори з японськими регуляторами щодо цієї справи. Самі японці назви банку не повідомляють, але джерела, близькі до ситуації, підтверджують, що мова йде про трейдера з JP Morgan.
Раніше повідомлялося, що JP Morgan в результаті своєї інвестиційної діяльності на фондовому ринку втратив 2 млрд доларів за останні шість тижнів. За словами гендиректора Джеймі Даймона, втрати були викликані помилками і недбалістю при вибудовуванні стратегії хеджування ризиків.
При цьому банк підтвердив, що втрати пов'язані з більш ранніми повідомленнями ЗМІ про ризиковану гру його підлеглого - трейдера на прізвисько "Лондонський кит", який відкривав надто великі позиції. Цим учасником ринку став співробітник JP Morgan в Лондоні на ім'я Бруно Мішель Іксіль.
Варто відзначити, що 29 травня в скандалі, пов'язаному з інсайдерською торгівлею, виявився замішаний японський інвестбанк Nomura. Він став джерелом інформації для менеджера фонду в Mitsui Sumitomo, який використовував її для торгівлі акціями в угоді, де Nomura був банком-андеррайтером.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас