В МВС України бачать складнощі з притягненням Мавроді до відповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МВС України бачать складнощі з притягненням Мавроді до відповідальності

1580
В Держслужбу з боротьби з економічними злочинами не надходило жодної заяви від українських вкладників фінансової піраміди "МММ 2011", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління зі зв'язків з громадськістю Володимир Поліщук.
"В Держслужбу з боротьби з економічними злочинами не надходило жодної заяви від людей, які вкладали гроші в цю піраміду", - сказав він у середу, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ інформацію про припинення виплати вкладів у всіх відділеннях "МММ 2011", заснованої Сергієм Мавроді.
В.Поліщук підкреслив, що якщо такі звернення в міліцію будуть, то буде проводитися відповідна дослідча перевірка. Однак, за його словами, реально притягти С.Мавроді до відповідальності буде досить складно, оскільки засновник піраміди попереджав людей про те, що вони можуть втратити свої гроші.
"Крім цього, протягом півроку за допомогою ЗМІ міліція давала коментарі, що люди можуть втратити гроші, ми попереджали, що немає достатніх законодавчих важелів, щоб убезпечити вкладників "МММ 2011", - пояснив В.Поліщук.
Таким чином, як пояснив начальник управління зі зв'язків з громадськістю МВС, С.Мавроді своїми попередженнями "убезпечив себе" від притягнення до відповідальності за статтею про шахрайство.
"Мабуть, буде відмовлено в порушенні кримінальної справи", - припустив він.
Разом з тим, В.Поліщук не відкидає, що за наявності заяв від громадян правоохоронці будуть розглядати можливість іншої класифікації дій С.Мавроді.
У середу українські ЗМІ повідомили, що у всіх філіях фінансової піраміди "МММ 2011" повністю припинені виплати вкладів. Співробітники піраміди пояснили, що надійшло розпорядження про повне припинення виплат як виграшів, так і внесків учасників даної піраміди. Офіси та осередки системи "МММ 2011" призупинили роботу, всі готівкові гроші, що знаходяться в офісах, в терміновому порядку були вивезені в невідомому напрямку, карткові рахунки обнулені і заблоковані.
Засновник піраміди С.Мавроді визнав факт призупинення виплат. "У зв'язку з призупиненням виплат виграшів просимо всіх учасників системи не піддаватися паніці і звернутися до своїх десятників для забезпечення повернення вкладів. Точні терміни можна уточнити у своїх десятників", - написав С.Мавроді у своєму блогу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас