На Sotheby’s продали картину українського художника за рекордну суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Sotheby’s продали картину українського художника за рекордну суму

666
На аукціоні Sotheby's за 83 тисячі доларів продана картина відомого українського художника Анатолія Криволапа. Про це повідомили в Art-agent Ukr Gallеry.
Попередньо пейзаж "Ніч" був оцінений в 30-50 тисяч фунтів (47-78 тисяч доларів). Такий естімейт є новою планкою для українського мистецтва - раніше на торгах дому Sotheby's український живопис оцінювали в межах 15 тисяч доларів.
На Російських торгах Sotheby's за традицією були представлені роботи класиків російського живопису: Іллі Рєпіна ("Дорога через долину"), Володимира Баранова-Россіне ("Пейзаж з червоними дахами"), Наталі Гончарової ("Жоржини"), Миколи Реріха ("Вхід"), Олександра Богомазова ("Пейзаж з деревами") та інших.
Топ-лотом торгів стала робота російського сюрреаліста Павла Челіщева "Хлопчик у блакитному з ниткою", продана за 358,4 тисячі доларів.
Нагадаємо, що, за офіційними результатами продажів, на сьогоднішній день Анатолій Криволап є найдорожчим художником України. Картина живописця "Степ" в травні 2011 року була продана на аукціоні Phillips de Pury & Co в Нью-Йорку за 98,5 тисяч доларів - рекордну для сучасного українського мистецтва суму. У жовтні 2011 року Криволап побив свій власний рекорд - на торгах Phillips de Pury & Co в Лондоні: його робота "Кінь. Ніч" пішла з молотка більш ніж за 124 тисячі доларів.
В 2012-му Анатолій Криволап був удостоєний вищої Національної премії ім.Т.Шевченка.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас