Хорошковський: Закони про держзакупівлі сприяють корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Закони про держзакупівлі сприяють корупції

Казна та Політика
364
Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський вважає недосконалою антикорупційну складову законодавства про закупівлі товарів і послуг за державні кошти.
Про це він заявив на зустрічі з представниками громадських об'єднань, присвяченій обговоренню питань корупції при держзакупівлях.
"Це закон (про держзакупівлі), на жаль, не забезпечує необхідний захист щодо корупційних дій", - зазначив перший віце-прем'єр.
Зокрема, він додав, що тендерні комісії не тільки не виступають бар'єром щодо корупції, але і часто стають каталізатором відповідних протизаконних дій.
Хорошковський зазначив, що ці комісії, як і будь-який інший колегіальний орган, не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, що створює проблему при роботі із запобігання корупції.
Перший віце-прем'єр підкреслив, що правоохоронні органи ведуть роботу з боротьби з корупцією при держзакупівлях, за її результатами виносяться обвинувальні вироки, але цього недостатньо для ефективної протидії такому явищу в цілому.
"Саме зміни в законодавстві повинні забезпечити боротьбу з корупцією, а не санкції відповідних органів", - зазначив він.
Хорошковський закликав присутніх на зустрічі представників громадських об'єднань, які працюють в сфері держзакупівель, до ефективної роботи з органами влади з вироблення необхідних змін в законодавстві.
Перший віце-прем'єр дав доручення протягом місяця всім зацікавленим органам влади через Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробити на підставі внесених громадськими організаціями пропозицій зміни в законодавство і нормативні акти.
Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ вважає ефективним заходом запобігання порушенням при проведенні державних закупівель включення співробітників МВС до складу конкурсних тендерних комісій, відповідальних за проведення держзакупівель.
1 червня 2010 року Рада схвалила нову редакцію закону "Про здійснення державних закупівель".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас