Зарплати співробітників McDonald's виміряли у Біг Маках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати співробітників McDonald's виміряли у Біг Маках

993
Економісти з університету Прінстона підрахували, що заробітні плати співробітників McDonald's у світі сильно відрізняються - не тільки в грошовому вираженні, але і в кількості Біг Маків, які можна придбати на цю суму.
Економіст Орлі Ашенфельтер проаналізував дані McDonald's про зарплати своїм співробітникам у всьому світі, щоб дослідити вплив місця розташування працівника на його добробут. Він задався питанням, чи пов'язані бідність/багатство працівника тільки з його якостями, чи на них впливають зовнішні обставини.
Згідно з дослідженням, рівень зарплат співробітників McDonald's в різних країнах істотно відрізняється. Наприклад, в США за годину роботи в мережі ресторанів співробітник може заробити 2,41 Біг Мака, в той час як в Індії аналогічний показник становить 0,35 Біг Мака, а в Японії зарплата навіть перевищує позначку 3 Біг Мака. При цьому в Росії за годину роботи в McDonald's співробітник заробляє 1,19 Біг Мака.
Між тим, з часом показники можуть істотно змінюватися. У Росії за 2000-2007 роки зарплати в McDonald's збільшилися більш ніж на 350 відсотків, проте Біг Мак подорожчав лише на 80%. Тим самим дослідження виявило, що в гамбургерах зарплати російського McDonald's помітно виросли.
У наукових роботах з економіки Біг Мак використовується досить часто, оскільки для його приготування використовуються однакові продукти в абсолютно різних країнах. Видання The Economist навіть публікує "Індекс Біг Мака", порівнюючи вартість гамбургера в різних країнах, перераховуючи його на долари. На думку експертів, це дає можливість оцінити, наскільки та чи інша валюта переоцінена або недооцінена відносно інших.
Нагадаємо, недавно повідомлялось, що чистий прибуток McDonald's в минулому році зріс на 11% і склав $5,5 млрд, у порівнянні з $4,95 млрд у попередньому році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас