Нацбанк Білорусії не відкидає подальшого зниження ставки рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Білорусії не відкидає подальшого зниження ставки рефінансування

146
Національний банк Білорусії не відкидає подальшого зниження ставки рефінансування при збереженні поточної динаміки інфляції, заявила голова правління Нацбанку Надія Єрмакова у вівторок журналістам.
"Інфляція за три тижні (травня), за попередньою статистикою, склала 1,1%. Ми подивимося на результати місяця, якщо ситуація збережеться, то у нас буде можливість ще трохи знизити ставку", - сказала Єрмакова.
Національний банк Білорусії 16 травня знизив ставку рефінансування на 2 процентні пункти - до 34% річних. У 2012 році це вже четверте зниження ставки рефінансування.
Інфляція в Білорусії в січні - квітні склала 6,8%.
При цьому Єрмакова заявила, що негативно ставиться до ідеї різкого зниження ставки рефінансування. Раніше таку ідею озвучив перший віце-прем'єр Білорусії Володимир Семашко.
"Володимир Семашко відповідає за промисловість, і в нього це просто наболіло. Це не тому, що у нас є якісь протиріччя між урядом і Нацбанком. Ми всі розуміємо, як має бути", - сказала Єрмакова.
При цьому голова правління Нацбанку зазначила, що існує варіант, при якому "буде висока ставка, але там, де це потрібно, держава може компенсувати за рахунок бюджету".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас