МВФ вирішуватиме, кому видати гроші: Україні, Іспанії чи Португалії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вирішуватиме, кому видати гроші: Україні, Іспанії чи Португалії

542
За фінансові транші від Міжнародного валютного фонду з Україною конкурують Іспанія і Португалія. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив фінансовий експерт Олег Устенко.
"Ми повинні розуміти, що за гроші МВФ сьогодні відбувається жорстка конкуренція, і Португалія та Іспанія мають в МВФ чимало прихильників", - відзначає експерт.
Він також додав, що МВФ - не така вже демократична структура.
"Для ухвалення рішень в МВФ, США має 16,5% голосів, а 5 країн Великобританія, США, Франція, Німеччина, Японія - мають 50% голосів", - підкреслив експерт. Таким чином, не всі країни мають рівну кількість голосів і однаковий вплив на прийняття рішень. Україна, приміром, має тільки 0,57% голосів.
Нагадаємо, глава місії МВФ в Україні запевнив, що міжнародний валютний фонд готовий повернутися до обговорення питання фінансування України, але лише після того, коли побачить намір влади країни продовжити відповідні реформи.
У липні 2010 року МВФ схвалив програму stand-by для України, в рамках якої був готовий виділити близько $15,5 млрд до кінця поточного року. Відразу після схвалення програми співпраці Україна отримала перший транш кредиту МВФ у розмірі $1,89 млрд.
22 грудня 2010 р. був виділений другий транш кредиту stand-by у розмірі 1 млрд SDR, що становить $1,5 млрд. Однак для отримання чергового траншу кредиту МВФ Україна має виконати низку вимог, зокрема підвищити тарифи для населення на газ і теплопостачання.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас