Експерт: Після виборів влада підніме тарифи на газ удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Після виборів влада підніме тарифи на газ удвічі

Енергетика
2365
Після парламентських виборів ціна на газ для населення буде підвищена вдвічі, тому що економіка України сьогодні не настільки сильна, щоб нескінченно підтримувати споживачів, вважає в.о. директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.
"Після парламентських виборів ціна на газ для населення буде однозначно підвищена. Зрозуміло, що уряд хоче використати фактор низьких цін на газ для населення для своєї політичної гри", - цитує експерта ТСН.
За його словами, цей сценарій імовірний, тому що в протилежному випадку країні доведеться зіткнутися з дуже серйозною проблемою - не тільки бюджетним дефіцитом, але і недостатністю золотовалютних запасів, які досягнуть критичної точки.
При цьому Омельченко впевнений, що через низьку купівельну спроможність населення і те, що багато людей мають дуже низький рівень доходів, багато хто не зможе платити повну вартість послуг постачання гарячої води, теплопостачання, газопостачання.
Нагадаємо, підвищення тарифів на газ є головною вимогою МВФ, виконання якої дозволить продовжити програму кредитування України.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас