Гендиректор МВФ, яка соромила греків, сама не платить податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор МВФ, яка соромила греків, сама не платить податки

737
Лагард не платить податки завдяки положенням Віденської конвенції щодо дипломатичних відносин від 1961 року.
Генеральний директор Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, яка в інтерв'ю британській газеті The Guardian 25 травня цього року жорстко вимагала від греків платити податки, сама їх не платить.
Як повідомляє сьогодні інтернет-версія французької газети Le Figaro, ця новина викликала шквал критики у користувачів всесвітньої мережі.
"Більшість не сприймають того факту, що колишній міністр економіки (Франції), яка заробляє зараз 380 939 євро на рік, не платить податки з прибутку", - пише видання.
Лагард не платить податки завдяки положенням Віденської конвенції щодо дипломатичних відносин від 1961 року. Згідно з цим документом, міжнародні функціонери отримують спеціальний статус, який звільняє їх від сплати податків.
25 травня в інтерв'ю The Guardian Лагард заявила, що для греків прийшов час платити за рахунками. Відповідаючи на запитання щодо того, чи може вона не звертати уваги на такі речі як неможливість одержання породіллями в Греції допомоги акушерки або доступність для хворих греків життєво важливих ліків, Лагард сказала: "Я більше думаю про маленьких дітей зі школи в маленькому селищі в Нігері, які навчаються тільки 2 години на день, сидячи втрьох на одному стільці, і які дуже хочуть вчитися. Вони весь час в моїй голові. Тому я думаю, що їм треба навіть більше допомоги, ніж людям в Афінах".
При цьому Лагард наголосила, що греки повинні платити податки і, таким чином, допомагати самі собі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас