ЄЦБ не обговорює можливість проведення нових аукціонів або купівлі бондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ не обговорює можливість проведення нових аукціонів або купівлі бондів

131
Керівництво Європейського центробанку не обговорює можливість проведення чергового безлімітного трирічного аукціону для кредитування банків єврозони або ж відновлення купівель облігацій проблемних країн, що входять до монетарного союзу, повідомив член ради керуючих ЄЦБ, глава ЦБ Австрії Евальд Новотни.
Таким чином, він спростував думки більшості учасників ринку, які вважали, що ЄЦБ піде на заходи стимулювання економіки єврозони в будь-якому випадку і застосує або викуп бондів, або новий аукціон.
Коментуючи ситуацію в банківському секторі Іспанії, глава ЦБ Австрії зазначив, що ЄЦБ не буде надавати підтримку кредитним організаціям країни.
"Це ніяк не пов'язано з роботою ЄЦБ, ми повинні бути в курсі, що порятунок банків - обов'язок національних урядів. Роль ЄЦБ - у сфері ліквідності, а не в сфері питання платоспроможності", - зазначив він.
Останнім часом керівництво ЄЦБ перебуває під постійним тиском з боку європейських політиків і міжнародних організацій, що критикують монетарну політику регулятора. На їхню думку, регулятор не в повній мірі використовує наявні в нього інструменти, що ускладнює процес виходу єврозони з боргової кризи, що триває вже більше двох років.
Зокрема, представники Міжнародного валютного фонду раніше в травні заявляли, що ЄЦБ приділяє надмірну увагу контролю над інфляцією замість проблем економічного зростання регіону, де деякі країни вже увійшли в рецесію. На думку фонду, у регулятора в даний час є всі можливості для подальшого пом'якшення своєї монетарної політики, зокрема, для скорочення базової процентної ставки або використання нетрадиційних заходів економічного стимулювання - таких як безлімітні трирічні аукціони або купівля бондів проблемних країн.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас