Базовий прогноз Fitch не передбачає виходу Греції з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Базовий прогноз Fitch не передбачає виходу Греції з єврозони

Казна та Політика
242
Базовий сценарій міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings не передбачає виходу Греції з єврозони, повідомив керуючий директор Fitch Джон Олерт в інтерв'ю агентству Dow Jones.
При цьому він зазначив, що якщо країна все ж покине зону єдиної європейської валюти, рейтинги всіх країн єврозони опиняться під тиском. "Якщо Греція опиниться в такій ситуації, коли вона зможе вийти, безліч рейтингів опиняться під тиском, навіть можна сказати, що вони будуть поміщені в список на перегляд", - сказав Олерт.
За словами керуючого директора Fitch, європолітикам в даний час необхідно зосередити увагу на розробці заходів стимулювання економічного зростання і відмовитися від жорсткої бюджетної економії, що надає тиск на рейтинги країн єврозони. "Заходи економії в багатьох випадках чинять тиск на рейтинги. Стало очевидно, що економія держкоштів сама по собі не є вирішенням проблеми, необхідна також переорієнтація на зростання", - зазначив він.
Спекуляції про вихід Греції з єврозони посилилися в травні, коли після парламентських виборів Афінам так і не вдалося сформувати уряд у зв'язку з розбіжностями політиків у питанні необхідності жорстких заходів економії, які країна зобов'язується виконувати в обмін на фіндопомогу від МВФ і ЄС. Зараз країною керує тимчасовий "службовий" уряд з обмеженими повноваженнями. Нові вибори відбудуться 17 червня.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас